Tvorba na zakázku

Tvorba na zakázku

Pokud si zákazník nevybere ze mnoha sériově vyráběných dekorů, má u nás v manufaktuře mnoho možností, jak svá kachlová kamna ozdobit dle vlastního přání.

Nejčastějším příkladem, kdy přistupujeme k individuálnímu pojetí kachle na přání, je takový „podpis majitele“ či datace, kdy kamna byla postavena. Kachlová kamna se obyčejně nestaví na pár let, ale spíše na generace, a proto je tento požadavek pochopitelný – zanechat vzkaz příštím generacím. Monogramy, letopočty, znaky obcí, erby, otisky rukou, milovaná zvířata nebo oblíbený rostlinný dekor, to je jen pár příkladů toho, co lze na kachli výtvarně zpracovat. Dalším příkladem individuální tvorby je vyrobení chybějících kachlů na původním topidle nebo výroba všech kusů na celá kamna podle historické předlohy buď grafické, či ze zlomu původních kachlů. Stejně tak se u nás v manufaktuře zabýváme výrobou replik kamen do historických objektů. Zde dodržujeme i původní technologické postupy.

Je zcela na vás, zda si vyberete váš osobní dekor ve formě reliéfu, kde musí být zhotovena forma, nebo bude vytvořen malováním. Zde máme na výběr z více dekoračních technik.

Pokud si nevíte rady s celkovým vizuálem budoucích kamen, rádi vám pomůžeme i s tímto úkolem. Buď formou ústního poradenství, nebo vám rádi zpracujeme i grafický návrh.

realizace Kamnářství Címl