Galerie

Galerie

V galerii představujeme finální použití různých typů kachlů v různých glazurách na stavbách, které realizovali naši kamnářští partneři. Můžete se inspirovat, ale obecně platí, že všechny stavby vznikají na zakázku, a prakticky se nestaví dvě stejná kachlová topidla.

Galerie

Exposi

Spojení funkčnosti a krásy, tak by se jednoduše dala popsat řada kamen Exposi. Ta vznikla spoluprací uměleckého vedení akademického sochaře Davida Exnera, řemeslné tradice naší manufaktury a špičkové technologie krbových vložek Brunner. Zkrátka kombinace, která uchvátí na první pohled a neomrzí ani po letech užívání. V nabídce jsou kamna Exposi hned v několika tvarech i barvách, vždycky ale v naprosté jednoduchosti s respektem k designu, tónu i geometrické linii tak, aby zapadla do každého interiéru a zároveň na sebe letmo upoutala pozornost.

Zobrazit více

Galerie

Kachle

Naším cílem bylo vždy plnit přání našich zákazníků. Jejich přání jsou zároveň hnacím motorem a často i výzvou. Proto prakticky každý měsíc vyvzorujeme nový kachel, vymyslíme nový odstín glazury nebo namalujeme nový dekor.

Zobrazit více

Galerie

Kachlová kamna

Kachlová kamna se realizují přímo v místě u zákazníka. Dle vnitřní stavby se dělí na tzv. těžká, polotěžká a kamna s lehkou konstrukcí. U klasických těžkých kachlových kamen s velikou akumulační schopností je ohniště individuálně vyzdívané. U takového typu kamen je delší doba nahřátí, ale dlouhá doba, po kterou kamna hřejí bez nutnosti dalšího zatápění.

Zobrazit více

Galerie

Kamnové vložky

Kamnové vložky lze obestavět lehkou nebo středně těžkou konstrukcí. Kamnová vložka musí být vždy napojena na akumulační tahy. Kamnové vložky mají vždy menší prosklení než krbové a ve spalovací komoře je díky speciální konstrukci dosahováno vyšší teploty, která je využívána k akumulaci buď v šamotových tazích, nebo akumulačních prstencích. Použití kamnové vložky je současný trend kachlových kamen, který kopíruje současný životní styl.

Momentálně žádné odpovídající fotografie nenalezeny

Zobrazit více

Galerie

Krbová kamna

Kamna, která stačí u Vás doma pouze připojit ke komínu, popřípadě k externímu přívodu vzduchu a můžete začít topit, jsou tzv. kamna krbová. Naše kachle, které nejsou pouze dekorací, ale vzhledem ke konstrukci kamen plní i akumulační funkci, nejčastěji najdete u partnerské firmy Želetavská kamna. Pro tuto firmu dodáváme standardní produkci, ale také nás neustále zásobuje novými požadavky na individuální pojetí kachlů.

Zobrazit více

Galerie

Krbové vložky

Velké prosklení, čistý pohled do plamenů, to je krbová vložka. Krbová vložka zpravidla funguje na tzv. teplovzdušném proudění vzduchu, který je ohříván v obestavbě mezi vložkou a stěnou krbu. Pokud je k obestavbě použit kachel, převažují výhody estetické nad akumulačními. I když dobrá otěruvzdornost glazovaných kachlů je pro mnoho zákazníků dobrý důvod, proč na krb použít právě kachel. Krbové i kamnové vložky mohou být postaveny na tzv. hypokaust, což je uzavřený teplovzdušný systém uvnitř obestavby, který ohřívá plášť topidla.

Zobrazit více

Galerie

Sporáky

Pokud chcete od kamen více než topit a rádi vaříte nebo sušíte houby či byliny anebo se rádi povalujete na peci, pak kachlový sporák je přesně to topidlo pro Vás. Kachlové sporáky, které jsou vyzdívané na tzv. lehkou konstrukci, vytopí Vaši místnost poměrně rychle. I kachlový sporák může vypadat moderně a jeho vzhled také prošel genezí. Nejčastěji si zákazníci asi z nostalgie volí tradiční tvar a glazuru, kterou si pamatují od svých babiček.

Zobrazit více

Galerie

Výroba

Malý pohled pod ruce našich šikovných lidí u nás v keramické manufaktuře. Tradiční řemeslo, které má v našich zemích více než pětisetletou tradici, pokračuje i u nás.

Zobrazit více